Hvornår kan I få brug for en våger?

En våger hjælper ikke kun den sidste nat, men kan fungere som aflastning for de pårørende i tiden op til. Det kræver mange ressourcer fra de pårørende at være omkring den døende, og alle mennesker har brug for søvn. Der kan Vågetjeneste Gribskov træde til – også med kort varsel.

Er du i tvivl om det er det rette tidspunkt at få hjælp af Vågetjeneste Gribskov, er du velkommen til at ringe til os for en snak om jeres muligheder.

Hvad gør en våger?

En våger må ej udføre plejeopgaver men må f.eks. gerne fugte tørre læber. Vågeren er rigtig god til at holde i hånd, snakke, synge og lytte, som kan være med til at berolige den døende.

Hvordan er et vågeforløb?

Et vågeforløb kan vare alt fra en enkelt nat til flere dage. Vi kan komme for at give de pårørende et par timers pause eller en tiltrængt nattesøvn. Kontakt plejecenteret eller Attendo for at bestille en våger.

Vi kan ikke garantere, at det er den samme våger, som kommer til hver vagt.

Vågeren er omkring den døende hele tiden og kan tilkalde hjælp når der er brug for det.

Længden på en vagt er oftest 4 timer.

En våger er underlagt generel tavshedspligt.

Ved en igangværende vågning, bedes personalet dagligt kontakte Vågetjeneste Gribskov mellem kl. 8 – 10, med henblik på planlægning af det kommende døgn.

Hvis borgeren afgår ved døden, når vi ikke er til stede, bedes personalet kontakte Vågetjeneste Gribskov, så snart det er muligt.

Hvordan får I fat i en våger?

Et vågeforløb kan startes når som helst, men har I brug for en våger samme døgn, bedes I kontakte Vågetjeneste Gribskov mellem kl. 8 – 17 på tlf. 5337 5797.