Er Vågetjeneste Gribskov noget for dig?

For at blive våger skal du være robust, moden, rummelig og afklaret med døden, og være bosat i Gribskov Kommune. Vi kan hjælpe dig med gode råd, kurser og psykologhjælp, men du skal selv føle dig rustet til at blive våger og være i stand til at berolige den døende i den sidste svære tid.

Du behøver ikke at have en sundhedsfaglig baggrund for at blive våger – din sociale kompetence er den vigtigste, når det handler om at skabe tryghed for en døende og de pårørende.

Som ny våger vil det være muligt at have en erfaren kollega med første gang.

90% af vagterne foregår om natten med en varighed af 4 timer.

Hvad får du ud af det?

For mange vågere er det et privilegium at blive inviteret ind i det intime rum, det er at få lov at være nærværende og hjælpe en døende trygt og roligt herfra. Evt. få indsigt i historien om et andet menneske, kan være utroligt givende.

For en våger bliver det faktisk vigtigt for én at være der, når livet ebber ud. Øjeblikket, hvor de giver slip og sover ind.

Udtalelser fra en våger:

Gudrun siger: det giver mening for mig at gøre noget godt og højner dermed mit selvværd. At være tilstede for en døende og mærke den ro der falder over dem, giver så meget tilbage, følelsen af gensidig respekt og nærvær opleves som en stor gave.